Samenwerking

Samenwerken en afstemmen
Voor het vormgeven van een waardige christelijke uitvaart overeenkomstig de wensen van overledene en familie, zijn deze woorden van groot belang.

Via de uitvaartondernemer

Na het overlijden zoekt u contact met een uitvaartondernemer.
De uitvaartondernemer regelt alle praktische en organisatorische zaken rondom de uitvaart.
Als u wilt dat Adieu de afscheidsplechtigheid verzorgt, geeft u dat dan aan bij de uitvaartverzorger.
Deze neemt dan contact met mij op. Ik wil dan heel graag samen met u de uitvaartplechtigheid vormgeven, uiteraard in goed overleg met alle betrokkenen.
Adieu, als afscheid dichtbij komt….

Rechtstreeks

Vanzelfsprekend kunt u ook rechtstreeks contact met mij opnemen, nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld.
Samen met u geef ik dan vorm en inhoud aan de uitvaartceremonie in de geest van de overledene. Uiteraard in goed overleg met alle betrokkenen, familie en uitvaartondernemer.
Adieu, als afscheid dichtbij komt…

Betaling en verzekering

1. Als u Adieu rechtstreeks benadert voor het vormgeven en spreken tijdens de uitvaart, dan ontvangt u ook van Adieu de rekening. Gaarne dan binnen 14 dagen betalen.

2. Als u de opdracht aan Adieu via de uitvaartondernemer laat verlopen, dan ontvangt u de rekening van de uitvaartondernemer. Op diens factuur staat mijn vergoeding vermeld.

Als u een uitvaartverzekering hebt,  kunt u in veel gevallen  de rekening voor de diensten van Adieu indienen bij die verzekeringsmaatschappij.
De  kosten van de funerair spreker kunnen dan vergoed worden vanuit de post ‘vrij  besteedbare ruimte’. De omvang van die vergoeding is afhankelijk van de  uitvaartverzekering die u hebt afgesloten.

 

 

Adieu is een Frans woord en betekent:
1) tot God 2) vaarwel 3) t(T)huiskomen

Het woord funerair komt van het Latijnse woord funus dat dood en/of begrafenis betekent.
Wij kennen het woord beter uit de Franse taal, waarbij als betekenis wordt opgegeven: behorend bij of betrekking hebbend op de dood/begrafenissen.
(funérailles/funèbre = Frans / funeral = Engels)

Peter DijkstraIk ben Peter Dijkstra, getrouwd en woonachtig in Wezep (Gld). Een mensen-mens. Het wel en wee van mensen heeft altijd een centrale rol gespeeld in mijn leven. Dit heeft zeker ook te maken met mijn christelijke opvoeding. Het verhaal van God die de wereld zo lief heeft. Het is mijn passie om er voor mensen te zijn, beschikbaar, warm, sociaal en betrokken. En samen. Daarom is Adieu in het leven geroepen. Juist als het erop aankomt. In het bijzonder voor mensen die (bijna) aan het einde van hun aardse leven zijn gekomen en voor wie de kerk zo ver weg voelt. Adieu, voor een warm vaarwel. Dichtbij God en dichtbij mensen.